Odnosi, ki jih imate s svojimi otroki bodo vplivali na prihodnje generacije. Na prihodnost sveta lahko vplivamo tako, da dobro skrbimo za svoje otroke in jim zagotovimo takšne odnose, ki jih sami cenimo ter želimo, da jih oni sprejmejo kot normalne.

(D. Siegel in T. Payne Bryson)

info@center-pandora.si

PSIHIČNA PRIPRAVA NA STARŠEVSTVO

Mag.  Gabrijela Šnajder

Nosečnost je za vsako žensko posebno obdobje. Za nekatere izjemno težko in stresno, saj se telo spremeni, polno je hormonov, pojavijo se slabosti, utrujenost, težko enako funkcionirajo kot prej. Drugim, ki imajo zdravstveno manj naporno nosečnost, je lahko ravno to najlepše obdobje, ki pa vseeno odpira polno novih vprašanj in občutkov. Veliko sprememb v relativno kratkem času, pa lahko pri mladih starših povzroči tudi več stiske in nemira s katerim se eni uspešneje in drugi manj uspešno soočajo. Pritiski po popolnem starševstvu, popolni mami in očetu so lahko nevzdržni (Šnajder 2016,6).

 

 

 

 

STARŠEVSTVO DANES

Mag. ZDŠ Gabrijela Šnajder

Ob otroku se začneš učiti kako biti starš. Pred tem lahko veliko prebereš, študiraš, poslušaš od sorodnikov ali prijateljev, celo opazuješ na cesti. Vendar nič od tega ni tvoje starševstvo, ni tvoj otrok, ni tvoja izkušnja. Zato lahko ali sočutno opazuješ, ali obrekljivo komentiraš, ali se celo zgražaš in obsojaš.

 

 

 

 

Vabimo vas da obiščete tudi naš "blog", ki je dosegljiv na spodnji povezavi.