Odnosi, ki jih imate s svojimi otroki bodo vplivali na prihodnje generacije. Na prihodnost sveta lahko vplivamo tako, da dobro skrbimo za svoje otroke in jim zagotovimo takšne odnose, ki jih sami cenimo ter želimo, da jih oni sprejmejo kot normalne.

(D. Siegel in T. Payne Bryson)

info@center-pandora.si

SKUPINE

1. Organiziramo delavnico: VI STE DIAMANT

(delavnica spoprijemanja s stresom brez izgorelosti)

 

Vsak diamant se izoblikuje pod visokim pritiskom. Hkrati pa je zelo tanka meja med tem, da se razdrobi in dobil končni sijaj.

 

Tudi vi ste diamant, vsak zase poseben in edinstven. Vemo, da je stres nekaj vsakdanjega in da veliko življenjskih situacij pripelje človeka na rob izgorelosti. Stres predstavlja popolnoma normalno odzivanje na stresorje oz. na dogodke, situacije, osebe ali predmete, za katere imamo občutek, da nam predstavljajo določeno stopnjo ogroženosti. Kaj lahko naredite zase in kako se s stresom soočite, je v veliki meri odvisno od tega, kaj so vas naučili v primarni družini in kaj ste sami pripravljeni narediti zase.

 

Soočanje s stresnimi situacijami je vsem skupno, odgovorov, kako, se z njimi soočiti in si pomagati, je več. Lahko se umaknemo v samoto, meditiramo, poslušamo glasbo, se ukvarjamo s športom ali počnemo kaj drugega, kar nas veseli.

 

Za vas pripravljamo 4 urni program, kjer vam bomo podali teoretično in praktično znanje, kako se spoprijemati s stresom. Naša interpretacija stresnih dogodkov pomembno vpliva na to, kako se bomo nanje odzvali, zato vam bomo pomagali na stres in stresne situacije pogledati iz drugega zornega kota, kot ste vajeni.

 

Prijave sprejemamo na mail: info@center-pandora.si ali preko obrazca.

 

Cena je za zgodnje prijave v akcijski ponudbi (do konca septembra 2018) 39€ na osebo.

 

Redna cena 45€.

 

Program izvajava Aida in Gabrijela

 

 

2. TEAM BUILDING

 

Za uspešno delovanje tima v delovni organizaciji je pomembna visoka motivacija vseh zaposlenih, vključenih v delovni proces, ki vsak v okviru svojih nalog prispevajo k doseganju ciljev delovne organizacije.

 

Enega izmed ključnih dejavnikov, od katerih je odvisna učinkovitost podjetja in delovnega tima, predstavljajo odnosi na delovnem mestu, ki zavzemajo bistveno vlogo pri oblikovanju zaznave delovnega mesta posameznika. Učinkoviti in kvalitetni odnosi so pogoj za našo osebno in poklicno zadovoljstvo, hkrati pa pogoj za višjo stopnjo motiviranosti na delovnem mestu.

 

Za vzpostavljanje kvalitetnih odnosov je potrebna učinkovita komunikacija med zaposlenimi, poleg učinkovite komunikacije pa je pomembno tudi medsebojno poznavanje in zaupanje, medosebno potrjevanje in sprejemanje ter konstruktivno reševanje konfliktov.

 

Za podjetja organiziramo izkustvene delavnice, ki so namenjene učenju ustrezne komunikacije med člani tima, gradnji medsebojnega zaupanja, utrjevanju medosebnega sprejemanja in konstruktivnega reševanja konfliktov na delovnem mestu. Delavnice so sestavljene iz krajšega teoretičnega uvoda in izkustvenih vaj, skozi katere lahko posamezniki v delovni organizaciji dvignejo raven lastne poklicne samopodobe, hkrati se medsebojno povežejo in razvijejo višjo raven medsebojnega zaupanja.

 

Delavnice izvajata Gabrijela Šnajder in Aida Al Shammary, ki na inovativen način spodbujata člane tima delovnih organizacij k bolj sproščeni in ustreznejši komunikaciji. Za doseganje učinkovitih sprememb v delovni klimi priporočamo izvedbo delavnic vsaj 2x, možno pa je tudi kontinuirano in bolj poglobljeno sodelovanje z delovno organizacijo (kontinuirana izvedba delavnic pripomore k bolj učinkovitim rezultatom in korenitejšim spremembam v delovni klimi). K sodelovanju vabimo javne zavode ter zasebna podjetja, ki želijo izboljšati učinkovitost zaposlenih na delovnem mestu in ugodnejšo delovno klimo znotraj organizacije.

 

Za vse dodatne informacije nam pišite, dosegljivi smo po elektronski pošti na naslovu info@center-pandora.si oziroma po telefonu Aida (040 882 331) in Gabrijela (040 339 557).

 

 

3. Predavanja

 

VABIMO VAS NA NASLEDNJA SREČANJA:

 

ČUSTVENA PRIPRAVA NA STARŠEVSTVO IN PREDSTAVITEV SKUPIN ZA BODOČE STARŠE (udeležba je BREZPLAČNA)

Na pragu večjih sprememb, v času nosečnosti in s prihodom dojenčka se podajamo na novo še neznano pot. Fizično doživimo veliko sprememb, telo nam pokaže svoje neverjetne razsežnosti. Naš čustven svet pa postane veliko bolj dinamičen in poglobljen. Odpirajo se nam nova vprašanja, skrbi, stiske in novi čustveni dražljaji. Ravno slednjim je namenjen naš center. Naša predavanja in skupine so tukaj za vas, vas drage mamice in starši, da vam olajšamo prehod v starševstvo, poskrbimo za vaše in otrokovo zdravo čustvovanje v teh najranljivejših trenutkih. Vsi mi imamo izkušnje starševstva in navezanosti, ki smo jo prinesli iz primarne družine in jo dobili kot doto. Vse kar je bilo dobro, težko, zdravo ali ranljivo se bo ob našem otroku znova prebudilo, zato dajmo poskrbet zase, saj bomo tako lahko največ dali našim otrokom. Tukaj smo za vas, za vašo psihično dobrobit in pomoč, z razumevanjem, prijazno besedo in podporo se bomo dotaknili vaših stisk, skušali ubesediti še neizrečeno in s tem boste tudi same lažje prepoznavale kaj si od vas želi in kaj potrebuje vaš otrok.

 

V centru Pandora v Mariboru se izvajajo tudi predavanja, namenjena predvsem bodočim staršem, ki so že v veselem pričakovanju. So pa dobrodošli tudi vsi, ki se želijo na starševstvo že prej pripraviti ali še razmišljajo o njem. Predavanja so tematska in bodo sproti objavljena na spletni strani z termini in možnostjo prijave. Govorimo in razmišljamo o realnem starševstvu, kaj vse prenaša in kakšne pasti se skrivajo v njem. Ni dovolj le nakupiti opreme in objavljati srečne fotografije na spletnih omrežjih. Pomembno je kaj se dogaja za štirimi stenami, kdo smo mi kot starši, kako prispevamo, kaj počnemo že pred prihodom otroka, kako negujemo odnos. Razmišljali bomo o smernicah, ki so lahko paru v pomoč tako njunemu odnosu kot njima v novi vlogi-starševstva.

 

Organiziramo tudi predavanja po potrebi in želji, zato so predlogi dobrodošli.